Úvod
 Novinky
Historie
Osobnosti
Hry
Diskografie
Knihy
Filmy
Texty, básně, povídky
Galerie - video
Galerie - foto
Články a recenze
Rozhovory
Kontakty a odkazy
 

SUCHÉHO ZAŠLAPALA DO ZEMĚ MOLAVCOVÁ?

22.2. 2016
V Mladé Frontě Dnes se objevil text Zdeňky Meixnerové směřovaný na obranu článku V. Varyše pod titulkem: Suchého zašlapala do země Molavcová. Autorka poněkud kuriózně souhlasí s údajně špatnou úrovní divadla, ačkoliv současně píše, že jej již třicet let nenavštívila. Tento svérázný postoj komentoval i pan Suchý na svém Facebooku.


Z textů paní Meixnerové: „Nesouhlasím s útokem na redaktora Vojtěcha Varyše. Bohužel jsem musela s jeho názorem na Semafor souhlasit, i když jsem kdysi byla častým návštěvníkem Semaforu a jeho tehdejší poetika mi byla velmi blízká. Před 30 lety. Učila jsem tenkrát Magdu Šimkovou a dostala jsem nabídku lístků do divadla. Řekla jsem, že jedině Jiřího Suchého bez Jitky Molavcové. Měla jsem štěstí, viděla jsem Blázna Vincka, bylo to mé poslední představení v Semaforu. Pro mne Suchého zašlapala do země Molavcová. Stal se z něho druhořadý kabaretiér. Ona je podle mne velmi špatná herečka. Ochotnice udělala ochotníka ze Suchého, a to nic proti ochotníkům. — Mgr. Zdeňka Meixnerová“

Z reakce pana Suchého: „Mladě frontě Dnes se podařilo mě hned po ránu rozesmát. Poprvé za ta léta co ji odebírám. Do očí mě totiž praštil titulek: SUCHÉHO ZAŠLAPALA DO ZEMĚ MOLAVCOVÁ.

Mgr. Meixnerová se opravdu vyznamenala. Píše, že naposled byla v Semaforu před třiceti lety. Až potud dobrý. Ale pak v její úvaze stojí, že jsem se stal druhořadým kabaretiérem. To je její bohorovné tvrzení č. 1. Prosím, třeba je to tak. Druhořadý kabaretiér nemusí být natolik soudný, aby si to uvědomil. Akorát mně vrtá hlavou, jak to ta dáma ví, když zároveň píše, že u nás třicet roků nebyla.

Tvrzení č. 2 se však týká druhé osoby, a tak můžu vydat svědectví: Jitka Molavcová není špatná herečka. Je držitelkou prestižní ceny Thálie, kterou dostala za hlavní roli v muzikálu Hello, Dolly, ve všech kritikách bez výjimky je označovaná za vynikající herečku, dostává neustále nabídky z jiných divadel, které z loajality k Semaforu s díky odmítá a hlavně, diváci ji milujou. Tak co.

Paní Meixnerová ji nemiluje, ačkoliv k nám už třicet let nechodí. Nicméně tvrdí, že je špatná herečka. Co k tomu dodat?“